وي با اشاره به اينکه در طول سال 87 صادرات صنايعدستي کشور با تحول قابل ملاحظهاي روبرو شده است، اظهار داشت: افزايش نرخ پايه صادراتي برخي از اقلام صنايعدستي در کنار افزايش مشوقهاي صادراتي براي صادرکنندگان صنايعدستي زمينه ساز اين تحول بوده است.
مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني ادامه داد: افزايش نرخ پايه صادراتي در تعدادي از اين محصولات تا 200 درصد نيز رسيده است.
کيايي مجموع صادرات صنايعدستي و فرش را در سال گذشته معادل 495 ميليون دلار دانست و تصريح کرد: در شاخه زيور آلات سنتي به ميزان بيش از 200 درصد افزايش نرخ پايه صادراتي را در سال 87 تجربه کردهايم.
وي در ادامه اظهار داشت: ما در بخش صنايعدستي به دليل ظرافت در توليدات، حمل ونقل آسان و ارزش افزوده بالا با ميزان صادرات غير رسمي خوبي روبرو هستيم که گاه در مجموع صادرات گمرکي محاسبه نميشود.
مهدي کيايي با بيان اينکه صادرات توليدات صنايعدستي تهران به عنوان يکي از استانهاي پيشتاز متوجه انواع شيشه، سراميک، گليم، معرق و منبت بوده است، گفت: در استان همدان نيز عمده صادرات در بخش سفال و سراميک صورت گرفته است.
مدير کل حمايت از توليد و بازرگاني اين معاونت افزود: استان اصفهان نيز در سال گذشته بيشترين ميزان صادرات را در توليدات قلمزني، مينا کاري، خاتم و مينياتور داشته است.
وي خاطرنشان کرد: مهمترين اقلام صادراتي کشورمان در سالهاي اخير شامل پارچه قلمکار، گليم، زيلو، سفال، انواع شيشه، سنگهاي قيمتي، زيور آلات سنتي و خاتم بوده است.
111/
انتهای پیام/